Ed Liffmann

Ik ben Ed Liffmann, geboren in 1960 in Amsterdam. Mijn voorouders waren Duitse Joden die o.a. in het inmiddels gerestaureerde plaatsje Langenberg woonden. Mijn ouders hebben mij Eddy genoemd, maar ik geef er sinds zo'n jaar of dertig de voorkeur aan om Ed genoemd te worden.

In 2009 ben ik samen met gitarist Arnoud een muziekgroep begonnen en daaruit is uiteindelijk An Foy ontstaan. Eigenlijk was het mijn bedoeling om me te richten op het drumwerk, maar door de samenstelling van An Foy, met name in de beginperiode, en de 'huiskamerrepetities' kreeg mijn keyboardspel de voorkeur. Echter, doordat ik jarenlang niet of nauwelijks op keyboard heb gespeeld, is het niet makkelijk om mijn vaardigheid in het spelen weer op het gewenste niveau te krijgen. Het maken van muziek samen met de muzikanten van An Foy vind ik een heerlijke tijdsbesteding. In 2010 heb ik in nieuwe instrumenten geinvesteerd: een digitale piano en een synthesizer, allebei van Yamaha.
Ik ben in mijn kindertijd op accordeon begonnen. Jarenlang heb ik in Egmond aan Zee pianoles klassieke muziek gehad van Kathinka Lannoy, schrijfster van streekromans, griezelverhalen, sience-fiction en kinderboeken. Zij is in 1996 overleden. Daarna heb ik van verschillende docenten pianoles jazzmuziek gehad. Ik heb op keyboard popmuziek en country gespeeld in resp. This Side Up en Apple Jack. Ik heb drums gespeeld in o.a. Four 'n' one, Wotsup en Vita Accordeonistica '83 en vanaf 2010 speel ik wasbord bij Dixie Delight.

Het repertoire van Wotsup was heel divers en liep uiteen van jazzstandards en evergreens tot Oost-Europese muziek. Ik vind het een lust om muziek uit verschillende landen van de wereld te spelen, kortom ik ben geinteresseerd in wereldmuziek. Derhalve ben ik een liefhebber van o.a. folkmuziek en het is voor mij steeds weer een prettige verrassing wanneer de andere muzikanten van An Foy mij kennis laten maken met muziekgroepen en muziekartiesten van deze muziekstroming.

An Foy is samengesteld uit mensen van diverse pluimage met uiteenlopende muzikale interesses en kwaliteiten en ook nog eens in het bezit van meerdere instrumenten. Ik zou graag de muzikale kwaliteiten willen uitbuiten en alle beschikbare instrumenten willen benutten om een eigen An Foy sound' te creeren. Zolang we dat einddoel nog niet hebben bereikt, hoop ik nog lang te kunnen genieten van de muzikale reis van An Foy.