Martje Nieman

Hoi ik ben Martje en het jongste lid van An Foy. Geboren op 8 mei 1980 in 't Veld. Ja, dat is echt de naam van een dorpje gelegen in gemeente Nieuwe Niedorp. Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van An Foy. Dat was de zomer van 2009 (klinkt als de titel van een liedje, die onthoud ik).

Naast zang ben ik ook fluit gaan spelen. Hoewel dit nog in de kinderschoenen staat, begint mijn spel op alt,- tenorblokfluit en tin whistle langzamerhand vorm te krijgen.

Ik heb in verschillende kleine coverbandjes gezongen. Dit was vooral pop en rock of jaren 80. Ik kon mijn draai niet helemaal vinden tussen de headbangende jongeren van Solit Rock, het laatste bandje en startte samen met o.a. Ed An Foy op. Deze muziekstijl ligt mij goed, al mis ik soms wel eens het uit mijn bol gaan met nummers van bijvoorbeeld Anouk.

Ik ben altijd dol geweest op veel verschillende soorten muziek. Eclectisch noemen ze dat met een moeilijk woord. Music makes or fits your mood, zeg ik maar. 

Traditioneel Iers heb ik altijd erg mooi gevonden, maar ik ben niet vies van een tintje modern erdoorheen of af en toe zelfs stiekem een popnummertje van een Canadese of Schotse dame. Muziek is al van jongs af aan een belangrijke factor geweest. Ik heb altijd graag willen zingen en heb dat dan ook veel gedaan. Ik heb nu ongeveer zo'n jaar of 9 a 10 zangles. Sinds kort heb ik een nieuwe zangdocent die mij zeker weer naar een nieuw level kan helpen.

In de toekomst zou ik graag An Foy vaker op de buhne zien staan. Ik zou graag ook een eigen repertoire gaan schrijven om iets extra's te kunnen toevoegen aan deze band. Het is voor mij de eerste band, waarmee ik echt een feeling heb. We maken samen mooie muziek en deze zou ik graag met anderen willen delen.

En vergeet niet: 'All music is folk music, I ain't never heard no horse sing a song' (Louis Armstrong 1901 - 1971)