Zo is het begonnen.....

Op 9 oktober 2009 kwamen in een huis in Heerhugowaard drie mensen bij elkaar. Dat was het eerste begin van de band die nu An Foy heet. Een week later bestond het gezelschap al uit vier personen. Met deze bezetting werd een eerste start gemaakt met het opbouwen van een repertoire.

Toen het allemaal wat serieuzere vormen ging aannemen werd het repeteren bij een van de leden thuis ingeruild voor een oefenruimte bij Tjarda in Alkmaar. Eind januari 2010 werd de groep versterkt met de komst van een bassist.

Na het plaatsen van een advertentie op de website Folkforum.nl en het rondvragen en mailen slaagden we erin om twee nieuwe muzikanten te interesseren om eens kennis te maken. Muzikale verschillen leidden echter ook tot het vertrek van een gitarist en de bassist waarna de huidige formatie tot stand kwam. Met de huidige bezetting spelen we inmiddels sinds 23 april 2010.

Lees verder op onze pagina met de uitgebreide versie.

An Foy (augustus 2013)

foto gemaakt in het mooie Dalwigkstal (Duitsland), waar we hebben opgetreden bij de opening van vakantiehuis "Haus Starkenburg" (www.starkenburg.nl)