Het ontstaan van An Foy [2]

Verdere uitbreiding

Omdat we nog steeds op zoek waren naar uitbreiding met nieuwe muzikanten plaatste Ed op 21 februari 2010 de volgende advertentie op Folkforum.nl

Folkband An Foy zoekt muzikanten die kunnen soleren op de viool, accordeon, fluit (whistle), bouzouki en/of een dergelijk instrument. We maken toegankelijke Ierse en Amerikaanse folk met bluegrass-invloeden. Ons repertoire bestaat uit nummers van o.a. the Corrs, Mary Black, Alison Krauss, Steeley Span, Amy MacDonald, Kate Rusby, Gordon-Lightfoot. We repeteren in Alkmaar, Noord-Holland.

In reactie op die advertentie kreeg Ed op 11 maart een mailbericht van Ger die zichzelf voorstelde en aangaf dat hij interesse had om eens te komen kennismaken. Op vrijdag 19 maart zou Ger optreden met zijn andere band, de O'Branons in de Koogerkerk in Zuid-Scharwoude.
Besloten werd om de repetitie van die vrijdag te laten vervallen en naar dit optreden te gaan kijken en kennis te maken met Ger. Inmiddels was Martje via fluitlessen verbonden aan DaCapo en was daar wat gaan rondmailen en vragen op zoek naar een violist(e). Na een week was het raak en meldde Renate zich (telefonisch) aan bij het clubje. Na uitwisseling van wat informatie over An Foy en ons repertoire bleek Renate serieuze interesse te hebben om mee te doen. Zij werd dan ook uitgenodigd om te komen kijken en kennismaken tijdens de repetitie van 26 maart.

Nadat Ed, Martje, Arnoud en Piet het optreden van de O'Branons hadden bijgewoond en met Ger hadden kennisgemaakt werd ook Ger uitgenodigd om op de eerstvolgende repetitie van 26 maart te komen kijken en de sfeer te proeven.

Lees verder.......