Het ontstaan van An Foy

De start en de eerste weken

Op 9 oktober 2009 kwamen in een huis in Heerhugowaard drie mensen bij elkaar. De aanleiding daarvoor was een advertentie van Arnoud op xlr.nl waarin hij muzikanten zocht om samen een band te beginnen. Al snel na het verschijnen van de advertentie in de zomer van 2009 had Martje gereageerd maar buiten een kort gesprek en een ontmoeting met Arnoud had zij niets meer gehoord. Begin oktober werd zij echter gebeld door Ed die vroeg of zij nog steeds interesse had.

Na die eerste avond, die uiteraard vooral gericht was op het aftasten of men elkaar muzikaal gezien zou kunnen vinden, werd besloten om door te gaan en op zoek te gaan naar meer muzikanten. Ed speelde tot op dat moment ook nog als drummer in een rockband en kende van daaruit nog een zanger/gitarist en zo kwam het dat een week later Piet ook aanschoof en mee ging doen met gitaar en tweede stem. Arnoud speelde ook vooral gitaar en daarnaast op een zessnarige banjo. Ed speelde zowel keyboard als drums en Martje zou zich volledig kunnen richten op de zang, hoewel zij ook vanaf het begin al heeft genoemd dat ze ook graag fluit wilde spelen.

De keuze voor de naam en een andere oefenruimte

Begin november 2009 kwam ter sprake welke naam we zouden kiezen voor de nieuwe band. Er lagen meerdere voorstellen van Martje waaronder ook â??Foyâ?? (reis). Ed stelde vervolgens voor om dan te kiezen voor An Foy (de reis) in plaats van The Foy. En dat is het geworden, en gebleven.

De eerste periode repeteerden we bij Arnoud thuis in Heerhugowaard maar omdat we ook wel eens nummers wilden oefenen met drums erbij zijn we vanaf 4 december 2009 gaan repeteren bij Tjarda in Alkmaar.

Een bassist erbij

Bij het verder opbouwen van een repertoire werd al snel duidelijk dat we graag nog enkele nieuwe muzikanten wilden toevoegen, waaronder een bassist. Nadat meerdere keren bassisten hadden toegezegd langs te zullen komen was het dan op 22 januari 2010 eindelijk zover en kregen we versterking van bassist Timon.

Lees verder .........